Pradinis » Atsisiuntimai

Įrašo “Atsisiuntimai” komentarai: 3

  1. Sveiki. Puikus darbas skaitmenizuoti senų gyventojų surašymo duomenis. Tikiuosi, kad tai tik pradžia. Reikėtų ir kitus surašymus nuskenuotus sudėti ir padaryti pasiekiamus ir naudojamus visiems.
    Dar vienas pastebėjimas. Reikėtų ne tik skenuotų pdf dokumentų, o surašymų duomenų suvedimo į egzistuojančias statistikos duomenų bazes. Kol kas ten tik paskutinių dviejų surašymų duomenys.Rinkdamas duomenis iš kelių senų surašymų ir suvesdamas juos į vartojimui tinkamą formą, sugaišau beveik savaitę. O juk ne aš vienas tokį darbą iš naujo atlieku. Gal Statistikos departamentas galėtų organizuoti tokį skaitmenizavimo projektą? Manau, kad daug mokslininkų liktų dėkingi.

  2. Sveiki Evaldai, Jūsų idėja tikrai puiki ir galiu nudžiuginti – ji jau įgyvendinama. Kaip tik dabar vykdomas Oficialiosios staistikos plėtros projektas ir ruošiama istorinių duomenų skaitmenizavimas ir patalpinimas į mūsų esančią duomenų bazę. Jau nuo šių metų pabaigos mūsų duomenų bazėje galėsite rasti ne tik dabartinius, bet ir tarpukario, sovietmečio rodiklius. Manau tai išplės galimybes daryti išsamią šalies gyvenimo analizę tiek esamu, tiek istoriniu aspektu.

  3. Įdomu, ar bus suskaitmeninti visi tuo metu gyvenusių gyventojų sąrašai atskirose gyvenvietėse, pvz. Pavandenėje, Varnių sen., Telšių r. sav.

Parašykite komentarą